Въпроси и отговори

Какъв размер да избера?

Ако нямате възможност да измерите детето, за което е предназначено тутуто може да изберете нашите стандартни размери.
Всички тутута имат ластик на талията, който се разтяга много, така че приляга на почти всички деца и позволява да се носи до няколко години след това при добра грижа.

Предлагаме нашите тутута в няколко варианта:

  • стандартно туту - има дължина приблизително до коляното или под него
  • късо туту - има дължина над коляното и стои по-разперено настрани от стандартното
  • туту за фея - направено е със заострени краища, които в най-дългата си част достигат дължината на стандартно туту


Как да взема мерки?

За да приляга тутуто на детето е най-добре да бъде направено според неговите мерки. За целта е нужно да се измери обиколката на талията. Не Ви съветваме да мерите по-ниско от талията или хлабаво, защото всяко туту се прави с ластик на талията, който се разтяга много (5-10 см.) и няма реална опасност полата да е малка.

След това е нужно да измерите дължината от талията, докъдето бихте искали да стига тутуто. Моля, обърнете внимание, че по-късите модели туту (до около 30-35 см. дължина) стоят по-разперени, а по-дългите падат надолу.


Как да се грижим за тутуто?

Когато получите своето туту го извадете и го окачете или поставете разстелено без да се мачка.

Ако тутуто се измачка най-добре се изправя с пара със специален уред или при горещ душ в банята. В никакъв случай не гладете с ютия, защото платът ще се разтопи.

Почиствайте на ръка (за предпочитане с кърпа) и го оставете да виси докато изсъхне или го поставете разперено. Не се препоръчва да се пере в перална машина.